admin összes bejegyzése

A Facebookon fent vagyunk, rövidesen pedig ez az oldal is elindul

Egyelrőre a www.facebook.com/venusgemstones oldalon vagyunk elérhetők, de dolgozunk ezen oldal, azaz a www.venusgem.hu kialakításán is.

Addig is türelmet kérünk.

A krisztina(pont)novak(kukac)hotmail.hu címen bővebb információ kapható.

 

A VenusGem név hátteréről:

A VenusGem név két szimbolikus szó összevonásából született. Mivel asztrológiával foglalkozom, így jött a Vénusz név. Az ékszer ugyanis az asztrológiában vénuszi szimbólum. A gemma pedig egy latin szó, amely drágakövet, ékkövet jelent. (Gemma ugyanakkor latin eredetű női név is, jelentése: bimbó, drágakő, gyöngy, rügy.)

Nagy örömmel találtam rá arra, hogy a Vénusz és a Gemma összevont szóként is létező tárgyra utal, a Venus Gemma-ra (lásd az alábbi képet).

 

venusgemma

Venus Gemma a Kölni Dómban, a Három Királyok Sírján

*

Ez a szépséges ókori ékkő a bibliai három királyok csontjait őrző, ezer esztendős síremléken található a kölni dómban (The Shrine of the Three Kings (Dreikönigsschrein). A féldrágakőből készített VenusGemma az ókori Rómában, közel kétezer évvel ezelőtt öltött alakot. Ezeket a gemmákat ékszerként és egyben azonosító pecsétként is viselték a nemesek.
A vésett kép a nőiséget jelképező Vénusz istennő és a férfi energiákat megtestesítő Mars isten találkozását jeleníti meg. A két energia pedig így kerül harmóniába a világban, akárcsak a kínai Jin-Jang jel kettős energiamintázata.
Reményeim szerint ez a szimbólum harmóniát testesít majd meg az általam készített ékszerek számára is.

És íme az új logónk:

venusgem-logo-3